De geconditioneerde meetkamer

Edumar beschikt over een professioneel ingerichte en geconditioneerde meetkamer. Dat laatste is noodzakelijk aangezien door temperatuurverschillen metalen kunnen uitzetten of krimpen. Daardoor is er het risico dat een meting een vertekend beeld laat zien. In een geconditioneerde meetkamer zijn temperatuurschommelingen niet mogelijk en wordt er door ons gemeten op een temperatuur van 20 graden Celsius. Met deze temperatuur kan de meting met uiterste precisie worden uitgevoerd. Zo bent u altijd verzekerd van nauwkeurige metingen.

Professionele 3D-meetmachines

Meten is weten. Om echter een nauwkeurige en betrouwbare meting te verrichten, is een nauwkeurig meetmiddel noodzakelijk. Voor het CNC meten, maken we gebruik van uiterst moderne 3D meetmachines. Zo beschikken we over een Mitytoyo LH 600, Mitutoyo PJ-A3000 en Mitutoyo Euro C544. De belangrijkste onderdelen van een meetmachine zijn de geleidingen en het tast syteem. Daarom wordt voor elke productmeting de taster schoongemaakt. Schoonmaken gebeurt door lucht samen met alcohol te mengen. Pas na deze grondige reiniging wordt het product gemeten. Per taster kunnen we uit meer dan 2000 hoeken meten waardoor het feitelijk onmogelijk is om een bepaalde hoek niet te meten.

De verschillende meetmogelijkheden van Edumar

U kunt bij Edumar terecht voor verschillende meetmogelijkheden die we graag opsommen:

  • Producten meten tijdens en na het productieproces;
  • Meetrapporten;
  • Meting tot 5 Mu.
Speel af

Meer dan 25 jaar gedreven door onze klanten

Benieuwd naar CNC Meten door Edumar?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Edumar kan bieden op het gebied van CNC Meten? Neem dan contact met ons op en laat u informeren. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze locatie in Someren voor een verhelderend gesprek.