Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Jaarlijks kunnen ondernemingen een keuring doorlopen waarmee het bedrijfsbeleid wordt getest op drie pijlers: People, Planet en Profit. De certificaten zijn verdeeld in drie niveaus: Brons, Zilver en Goud. Wij streven steeds naar verdere verbetering en vernieuwing als duurzame onderneming. Het MVO-keurmerk niveau Goud is hiervoor de erkenning.

Speel af

Meer dan 25 jaar gedreven door onze klanten

People

Voor de pijler People is Edumar beoordeeld of wij als bedrijf een goed personeelsbeleid hebben. Edumar Metaalbewerking wil, met initiatieven als een fitnessabonnement dat wij deels vergoeden, die betrokkenheid bij het personeel flink benadrukken. Ook bieden wij een gezonde lunch aan en iedereen kan elke dag vers fruit pakken. Daarnaast hebben we scholing hoog in het vaandel staan. Edumar is een van de elf initiatiefnemers van Techniekcentrum Brainport, die samen met ROC Helmond, mensen enthousiast maakt voor het vak. Medewerkers van Edumar geven hierin les waardoor onze praktijkervaring direct ‘in de klas’ wordt gebracht.

Planet

Bij de pijler Planet draait alles om het milieu en duurzaamheid. Edumar Metaalbewerking vindt dit zeer belangrijk en investeert hier blijvend in. Het bedrijfspand in Someren is voorzien van zonnepanelen en een WTW-ventilatiesysteem waarmee verse lucht wordt verwarmd met de lucht die wordt afgezogen. In de zomer wordt de verse lucht weer gekoeld met grondwater. Dit heeft een prettig binnenklimaat als resultaat en het is een milieubewuste oplossing. Het verversen van de lucht (ongeveer 12.000 m3 per uur) zorgt voor een uitstekende ventilatie van het bedrijfspand en een prettige, frisse werkomgeving.

Profit

Edumar Metaalbewerking draagt haar omgeving een warm hart toe en sponsort een aantal goede doelen. Daarnaast organiseert Edumar elk jaar het Bierdoppen Festival waar ook veel medewerkers bij betrokken zijn. Tijdens het Bierdoppen Festival worden zoveel mogelijk bierdoppen verzameld en ingeleverd bij het oud ijzer. De opbrengst hiervan gaat naar Kika en een lokaal goed doel. In ruim anderhalf jaar is maar liefst 55 ton aan bierdoppen verzameld. Met dit soort verrassende initiatieven dragen we ons steentje bij aan een betere wereld!