Edumar start met: de Digitale Fabriek! 

Maar wat betekent dat?

Smart Industry, Industry 4.0, Digital Manufacturing. De laatste tijd wordt er veel geschreven en gesproken over “de digitale fabriek”. Een fabriek waar alles papierloos en geheel geautomatiseerd verloopt. Bij Edumar willen wij verder gaan dan papierloos produceren. In AB software hebben wij een betrouwbare partner gevonden die ons voorziet van de juiste software.

Beter inzicht en dus een betere leverbetrouwbaarheid?

Bij Edumar hebben wij een hoog gehalte in automatisering. Dit willen wij doortrekken naar de planning ín de productie. Om altijd een up-to-date planning te hebben is papier uit den boze. Mocht er een wijziging komen, dan wordt dit meteen weergegeven op de schermen die bij alle machines hangen. Zo weet iedere operator op elk moment van de dag wat er wanneer gemaakt moet worden, zodat de afspraken met klanten zo goed mogelijk kunnen worden nagekomen. De planner weet zo altijd wie, wanneer met welke productie bezig is en nog belangrijker: wanneer het klaar is. Zo verkorten wij de doorlooptijd en wordt stilstand in de productie geminimaliseerd en wordt de doorlooptijd korter.

Betere kwaliteit

In het algemeen geldt dat in een digitale fabriek geen papier meer voorkomt. Ook niet voor afkeur producten. Om de afkeurregistratie digitaal te laten plaatsvinden, kunnen er betere analyses gemaakt worden van de voorkomende problemen. Hierdoor kunnen wij sneller ingrijpen en preventieve maatregelen nemen waardoor een afkeur niet meer voorkomt. Ook meetrapporten en tekeningen met ingevulde gecontroleerde maten kunnen digitaal aan de klant worden verstrekt.

 

Logistieke stromen optimaliseren

Omdat wij met de digitale fabriek de opberglocaties beter kunnen afstemmen op de logistieke stroom, hoeven wij niet meer te zoeken naar de materialen en producten, maar kunnen wij de materialen dicht bij de productielocatie opbergen. Hierdoor is er minder tijdsverlies met lopen, afstanden worden korter, dus onze medewerkers hebben meer tijd om zorg te besteden aan uw producten en kunnen wij sneller de producten uitleveren.

Met vertrouwen zien wij de komende periode tegemoet om deze verbeteringen door te voeren, met als doel een betere klanttevredenheid.